PROFESYONEL EĞİTİMLER

Chef & Owner Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık

Haberdar Et
Chef & Owner Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18-40 (Stajlı)

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
12 ay (stajlı)

Eğitim Ücreti

Eğitim Ücreti
290.000 TL

En Yakın Eğitim Dönemleri

Yeni dönem bilgisi daha sonra açıklanacaktır.

Eğitim Programı Hakkında

Kimler Katılabilir

Temel aşçılık eğitiminin yanı sıra;

Sous vide gibi modern pişirme teknikleri, fermentasyon, raw food, vegan mutfak gibi özel içerikler, yöresel mutfaklar, komplike tabaklar, sürdürülebilir gıda, yiyecek ve içecek uyumu eğitimleri ile mutfakta ileri seviye teknik donanıma sahip olmak,

Gıda güvenliğinde yöneticilik becerileri edinmek, Restoran operasyonunda sunum & servis deneyimi ile satış becerileri kazanmak,

MSA Catering ve etkinlik operasyonlarında mutfak ve saha deneyimi elde ederek yoğun bir pratik alt yapıya sahip olmak;

Ayrıca Chef & Owner eğitimi kapsamında da konusunda uzman eğitmenlerden profesyonel yiyecek-içecek işletmeciliği eğitimi de alarak kendi iş yerinin hem şefi hem de patronu olmak isteyen isteyen 18 – 40 yaş aralığındaki kişiler.

 

Eğitim Süresi

Chef & Owner Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık eğitimi, 480 saat pratik ve 52 saat teorik olmak üzere toplam 532 saat Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık, 96 saat Chef & Owner kapsamında Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimini kapsamaktadır. Ayrıca MSA Eğitmen Şefleri gözetiminde Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi’nde yer alan MSA’nın Restoranı’nda “on the job training” ve MSA Catering operasyonlarında görev alma şeklinde toplam 320 saat saha deneyimi edinilir. Öğrenciler, MSA’nın belirlediği işletmelerde de 4 ay zorunlu staj yaparlar.


Neler öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama ve Maliyet Hesaplama
  • Satın Alma
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Beslenme
  • Ağırlama Sektörüne Giriş

 

Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Teorik Dersler

  • Yer Seçimi Ve Konsept Mühendisliği
  • Pazarlama Ve İletişim
  • Marka Kimliği Ve Yönetimi
  • Yatırım Ve İşletme Fizibilitesi
  • Proje Dekorasyon Ve Mimari
  • Mutfak Ekipmanı Ve Malzemesi Seçimi
  • Hukuk, Ruhsat Ve Belgelendirme
  • Dijital Pazarlama
  • Muhasebe
  • Türkiye Ve Dünyadan Menüler
  • Menü Teorik Bilgiler
  • İnsan Kaynakları Ve Personel Seçimi
  • Servis Standartları
  • Marka Tescil Ve Patent
  • İçecek Stratejileri
  • İş Güvenliği
  • Girişimcilik
  • Satın Alma Ve Depolama
  • Bakım, Onarım, Yenileme
  • Ödeme/Raporlama Sistemleri Teknolojisi Ve Qr
  • Operasyonel El Kitabı
  • Şubeleşme Ve Franchising
  • Trendler Ve Yeni Konseptler
  • Maliyet Kontrol
  • Catering
  • Gıda Ve Hijyen Güvenliği
  • Mutfak Ik Organizasyonu

  • Bıçak Kullanım Teknikleri
  • Çorbalar
  • Yumurtalar
  • Salatalar
  • Sandviçler
  • Garde Manger (Soğuk Mutfak Uygulamaları)
  • Pirinçler
  • Meyve Ve Sebzeler
  • Kurubaklagiller
  • Tahıllar
  • Vegan - Vejetaryen
  • Taze Makarnalar
  • Kümes Hayvanları
  • Av Hayvanları
  • Kırmızı Etler  Küçük Ve Büyük Baş
  • Sakatatlar
  • Deniz Ürünleri (Balıklar Ve Kabuklular)
  • Klasik Türk Mutfağı Ve Zeytinyağlılar
  • Mayalı Hamurlar Ve Hamur İşleri
  • Kuru Pişirme Teknikleri (Sote, Stir-Fry, Deep Fry, Izgara, Rosto)
  • Islak Pişirme Teknikleri (Haşlama, Simmering, Blanching, Poaching, Shallow Poaching, Steaming
  • Kombinasyon (Stewing, Braising
  • Isı Transferleri
  • Bağlayıcılar Ve Kullanım Teknikleri
  • Ana Soslar
  • Emülsiyon Soslar
  • Stocklar, Et Ve Sebze Suları
  • Sıcak - Soğuk Tatlılar
  • Kek - Kurabiye – Sponge
  • Dünya Gastronomisi
  • İleri Seviye Sebze Ve Vejetaryen Yemekleri Pişirm Teknikleri
  • İleri Seviye Et Ve Sakatat Pişirme Teknikleri
  • İleri Seviye Kümes Hayvanları Pişirme Ve Sunma Teknikleri
  • İleri Seviye Balık Ve Deniz Mahsulleri Pişirme Ve Sunma Teknikleri
  • İleri Seviye Stock Ve Aroma Arttırıcıların Hazırlanması
  • Mayalı Hamur Ürünleri Pişirme Teknikleri Ve Becerileri
  • Taş Fırında Neapolitan Pizza Yapımı
  • Sıcak, Soğuk Ve Donuk A La Carte Tatlıları
  • Fırıncılık Ürünleri Pişirme Teknikleri Ve Becerileri
  • Nişastalı Ürünlerin Üretim Teknikleri Ve Becerileri
  • Kültürel Yiyecekleri Üretim Teknikleri Ve Becerileri
  • Uluslararası Yiyecekleri Üretim Teknikleri Ve Becerileri
  • Vejetaryen Ve Bitki Temelli Mutfak

Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Pratik Dersler

  • Mutfak Uygulamaları
  • Alkollü İçkilerin Tanıtımı
  • Bar Teorik Ve Uygulama
  • Kahve Teorik Ve Uygulama
  • Şarap Eğitimi

MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?

  • MSA Profesyonel Aşçılık Diploması 
  • MSA Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Diploması
  • CTH Diploması (L3 Seviyesi)
  • Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
  • M.E.B Onaylı Sertifika
  • Zorunlu Hijyen Sertifikası
  • Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası

 


Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet